Calculator/Engineer Koel- en Klimaattechniek | Frimex.nl

Calculator/Engineer Koel- en Klimaattechniek

vr, 30/07/2021

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als Calculator/Engineer voor projecten binnen de retailomgeving? Werk jij graag in een omgeving waar je jouw ideeën kunt initiëren en het mogelijk is om een studie te volgen om op deze wijze nooit stil te staan? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen als Calculator/Engineer?
Je bent samen met je collega’s in verantwoordelijk voor het calculeren van koel- en klimaatinstallaties voor projecten in een retailomgeving, welke voornamelijk bestaat uit supermarkten. Op basis van de aangeleverde opname informatie, schetsontwerp van engineering en overige contract- en klantinformatie verwerk je deze tot een offerte. Zo nodig vraag je ontbrekende informatie op.
Je werkt nauw samen met andere collega’s die verantwoordelijk zijn voor andere disciplines, om te komen tot een totaal offerte voor de klant. ln overleg met de projectmanager en engineer maak je keuzes voor het ontwerp, en daar waar het bestek van de klant geen leidraad geeft, geef je daar zelf invulling aan. Je kiest componenten en houdt daarbij scherp de juiste specificatie versus prijs in het oog. Je adviseert hierbij de projectmanager. Je maakt de calculaties in specifiek ingerichte software en je maakt gebruik van de artikelbestanden en prijzen die binnen het ERP systeem zijn vastgelegd.
Tenslotte controleer je de berekende projectmarge.

Hier herken jij jezelf in als Calculator/Engineer:
Met passie voor het vak voorzie je zo goed mogelijk in de behoefte van onze klanten. Je deinst niet terug om nieuwe ideeen te initiëren en denkt graag mee in praktische oplossingen.

Verder vragen wij van jou:

 • Je bent in het bezit van een MBO Installatietechniek of soortgelijke richting;
 • Je hebt kennis van relevante geautomatiseerde systemen zoals Microsoft Office en ERP-pakketten;
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie is een pré, maar ook als starter ben je van harte welkom, als je tenminste bereid bent om verdere opleidingen te volgen;
 • Je bent bij voorkeur fulltime beschikbaar.

Over Frimex
Frimex is actief als merkonafhankelijke installatiedienstverlener binnen de food en non-food retail markt. Frimex (330 fte) bestaat uit de business units: Frimex Installatie (200 fte) en Frimex Service (130 fte). Frimex Installatie adviseert, engineert en realiseert projecten en Frimex service pleegt preventief en correctief onderhoud op het gebied van koeltechniek, elektrotechniek, klimaatbeheersing en keuken & horeca apparatuur.

Wij zijn op zoek naar mensen die proactief zijn en zelf op zoek gaan naar de oplossing op een innovatieve wijze. Medewerkers van Frimex werken met passie en zijn betrouwbaar, daarom zorgen wij ervoor dat de winkel ‘altijd op tijd open gaat’, afspraak is immers afspraak.

Wat mag je van ons verwachten?
Je kunt rekenen op een fijne werkomgeving waar collega’s elke dag met plezier het bed uit komen om voor onze klanten het maximale resultaat te behalen. Je komt terecht in een organisatie waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Wij luisteren naar jouw ambities en zorgen ervoor dat jij alle tools aangereikt krijgt om deze ambities te realiseren. Denk hierbij aan het volgen van een opleiding en een cursus. In de nabije toekomst zullen wij zelfs een eigen opleidingcentrum inrichten in onze productiehal in Moordrecht.

Hiernaast kun je denken aan de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Maar liefst 26 vakantiedagen en nog eens 13 ADV-dagen;
 • De mogelijkheid om jouw vakantiedagen in te wisselen voor aankopen bij MediaMarkt;
 • Winstdeling aan het einde van het jaar;
 • Korting op onder andere je ziektekosten- en autoverzekering;
 • Verjaardagsuitkering;
 • Korting op jouw abonnement bij de sportschool;
 • Een gezellige bar waar je op vrijdagmiddag terecht kunt voor een borrel.

Ja, ik wil graag solliciteren!
Wij ontvangen graag jouw sollicitatie. We zijn benieuwd naar jouw motivatie; waarom ben jij geschikt voor deze functie en wil je graag het team van Frimex komen versterken? Je kunt jouw motivatie en CV sturen naar vacature@frimex.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met HR Adviseurs Jasmijn van Oorschot of Denise Brederode via 088-5057250. Natuurlijk kun je ook onze website bezoeken via www.frimex.nl. Check ook zeker even onze bedrijfsfilm op de site!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.